OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Pečící kámen je výborným pomocníkem při grilování. Je vyroben ze žuly, která má výbornou schopnost rovnoměrně vydávat získané teplo a tím nedochází k nechtěnému připálení nebo nestejnoměrnému propečení pokrmu. Díky tomu, že při grilování na pečícím kameni nedochází k přímému kontaktu s kouřem a spalinami, je jídlo zdravější než při běžném grilování. Použití pečícího kamene je velmi jednoduché. Je možno jej položit přímo na rošt grilu, zatopit pod ním a vše je připraveno ke grilování. Na pečícím kameni je možno grilovat maso, ryby, zeleninu, atd.
Pro pohodlné používání dodržujte následující instrukce:

  • kámen musí být před každým použitím suchý a zbavený nečistot
  • oheň pod kamenem roztopte pozvolna tak, aby plamen dosahoval na spodní plochu kamene, optimální výška je cca 30-40 cm nad ohništěm
  • doporučujeme přikládat 2-4 polínka tvrdého dřeva, které dokáže udržet rovnoměrně tepelný základ na dlouhou dobu, čímž zamezíte pulsnímu nestejnoměrnému ohřevu, které může mít za následek poškození kamene
  • cca po 1hodině je možno začít pokládat připravené plátky masa. Není již nutné pod kamenem topit, kámen si ponechá pečící teplotu na dlouhou dobu, dle druhu masa je doba pečení 2-5 min.
  • po ukončení pečení ponechte rozpálený kámen vychladnout přirozenou cestou. Zásadně ho nezchlazujte vodou, studený kámen čistěte teplou jarovou vodou, pro odstranění spečené vrstvy na leštěném povrchu můžete použít škrabku

Důležitá upozornění:

  • pečící kámen používejte na stabilní konstrukci
  • nevkládejte studený kámen do roztopených ohnišť
  • rám, ve kterém je kámen umístěn, musí mít obvodovou vůli min. 5 mm pro volné rozpínání kamene
  • vzhledem ke značné hmotnosti kamene doporučujeme manipulaci jen ve studeném stavu
  • nedoporučujeme kámen zahřívat bodově nebo jen v jeho části (plynovým hořákem, položením na kamna, na sesazených cihlách apod.) Vlivem nerovnoměrného zahřátí může dojít k poškození kamene
  • částečná trhlina nejčastěji ve spodní ploše kamene není na závadu materiál si poleví a dále již nepracuje

Užijte si zdravé grilování!
Dobrou chuť Vám přeje:

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.